“Ντου” ασφαλιτών στις εξετάσεις ελληνικής γλώσσας του ΑΠΘ

Οι μαθητές μας έχουν την ευκαιρία να ζήσουν στη ζωντανή και ζεστή ατμόσφαιρα που τους προσφέρει η σύγχρονη Θεσσαλονίκη”. Αυτά αναφέρει στην επίσημη σελίδα του το σχολείο ελληνικής γλώσσας του ΑΠΘ και οι μετανάστες μαθητές του είχαν την ευκαιρία τελικά να απολαύσουν τη ζεστή φιλοξενία για ακόμη μια φορά.

 

Απίθανες σκηνές εκτυλίχθηκαν λοιπόν χθες στο Γαλλικό Ινστιτούτο, χώρο διεξαγωγής των εξετάσεων πιστοποίησης της Ελληνικής γλώσσας, όταν κατά τη διάρκεια τους εισέβαλλαν στο χώρο άνδρες της ασφάλειας Θεσσαλονίκης και του Αλλοδαπών, διέκοψαν τη διαδικασία και πραγματοποίησαν ελέγχους στα νομιμοποιητικά έγγραφα των μαθητών και στο ποινικό τους μητρώο.

 

Στην αίθουσα επικράτησε πανικός με μετανάστες να προσπαθούν να βρουν τα έγγραφα τους, καθηγητές να αντιδρούν χωρίς όμως να μπορούν να παρέμβουν και τελικά τρεις μαθητές να συλλαμβάνονται από τους άνδρες της ασφάλειας.

 

Οι καθηγητές που επιτηρούσαν τις εξετάσεις κάνουν λόγο για προσπάθεια τρομοκράτησης τόσο των ιδίων, όσο και των μαθητών τους, και δηλώνουν πως πρόκειται για το τέλος του σχολείου ελληνικής γλώσσας του ΑΠΘ. “Δεν υπάρχει μετανάστης που θα πατήσει ξανά το πόδι του στο ΑΠΘ” δηλώνουν οι καθηγητές, “καθώς ο φόβος πλέον είναι δεδομένος και το σχολείο μετατράπηκε σε παγίδα για τους μαθητές μας”.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του alterthess.gr η εισβολή της αστυνομίας έγινε κατόπιν συννενόησης με τον πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλο, που όχι μόνο ήταν ενήμερος για την παρουσία αστυνομικών στις εξετάσεις, αλλά φέρεται να είναι αυτός που πήρε την απόφαση για την εισβολή ασφαλιτών στο χώρο.

 

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες στην πρυτανεία του ΑΠΘ έφτασαν τις προηγούμενες ημέρες διάφορα απειλητικά δημοσιεύματα από έντυπα προσκήμενα στην Χρυσή Αυγή,τα οποία έκαναν λόγο για “εξετάσεις ελληνικής γλώσσας παράνομων μεταναστών”, ενώ έφταναν στο σημείο να προαναγγείλουν επέμβαση των ίδιων, προκειμένου να ελεγχθούν τα χαρτιά των μαθητών.

 

Υπό την πίεση της Χρυσής Αυγής λοιπόν, πρύτανης και ΕΛΑΣ αποφάσισαν να υποκαταστήσουν τους φασίστες και όχι να προστατέψουν τους μετανάστες και την ακαδημαική διαδικασία. Πραγματοποίησαν τον έλεγχο με κάθε επισημότητα και για πρώτη φορά από το 1970 που λειτουργεί το σχολείο ελληνικής γλώσσας, οι εξετάσεις έγιναν με γνώμονα την “καθαρότητα” των συμμετεχόντων.

http://www.alterthess.gr

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

  • Για να δεις τα αστέρια πρέπει να σηκώσεις κεφάλι