Η Αριστερή Ενότητα

Η Αριστερή Ενότητα δημιουργήθηκε το 2007 ως συνέπεια του φοιτητικού κινήματος και των νικηφόρων αγώνων για το άρθρο 16 με σκοπό να κρατήσει ζωντανά τα αιτήματα και τις πρακτικές του αγώνα αυτού. Αποτελεί ένα ενωτικό ριζοσπαστικό εγχείρημα που αγωνίζεται για την προάσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του πανεπιστημίου, την προάσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου, την ύπαρξη ενός πανεπιστημίου ανοιχτού στους αγώνες των φοιτητών, της νεολαίας αλλά και της σύνδεσης του πανεπιστημιακού κινήματος με τις διεκδικήσεις όλης της κοινωνίας. Ένα πανεπιστήμιο με ενιαία πτυχία,και κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα, ανοιχτό στην κοινωνική και πολιτική δράση και στην διάδοση ιδεών. Η Αριστερή Ενότητα είναι μια συλλογικότητα που δεν αποτελεί άλλον έναν αντιπαραθετικό πόλο στην αριστερά αλλά κάνει ένα διαρκές και ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής σε κάθε διεκδίκηση της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Αριστερή Ενότητα Ιατρικής Θεσσαλονίκης

(άρθρο στην αυγή 12/5/2009)
Αδιαμφισβήτητα ο Δεκέμβρης που πέρασε αποτέλεσε εργαστήρι διαμόρφωσης κοινωνικής και πολιτικής ταυτότητας. Μας δίδαξε ότι υπάρχει το υπέδαφος για κοινωνικούς αγώνες, ότι η οργή των μαθητών, των φοιτητών και των νέων εργαζομένων για το ότι καθημερινά μας κλέβουν τη ζωή, μπορεί και πρέπει να θεριέψει και να γίνει ελπίδα για μια συλλογική προσπάθεια για αλλαγή και ανατροπή του παρόντος συστήματος.
Σε αυτό το κλίμα της εξέγερσης και του αγώνα του Δεκέμβρη δημιουργήθηκε η Αριστερή Ενότητα Ιατρικής Θεσσαλονίκης, που πλέον παρεμβαίνει και συνδιαμορφώνει δυναμικά για ζητήματα που αφορούν όχι μόνο την Ιατρική Σχολή αλλά και ευρύτερου κοινωνικού περιεχομένου. Παρά το σύντομο χρονικό διάστημα ύπαρξης της ΑΡΕΝ Ιατρικής βλέπουμε θετικά το μέλλον και αισιοδοξούμε ότι η ΑΡΕΝ ενωτικά και δυναμικά μπορεί να αποτελεί τον πυρήνα της μάχης ενάντια στις βουλές του νεοφιλελευθερισμού μέσα και έξω από τον χώρο των πανεπιστημίων. Ελπίζουμε με τις καθημερινές μας δράσεις να αγκαλιάσουμε και να ανοίξουμε τις πόρτες μας σε όλους εκείνους που προβληματίζονται για το παρόν και για το μέλλον που μας επιφυλάσσουν και κλείνουν την πόρτα στην ανέχεια του δικομματισμού.

Το μέλλον που μας επιφυλάσσουν δεν μας χωράει… Να γυρίσουμε τον κόσμο ανάποδα!!

Advertisements

  • Για να δεις τα αστέρια πρέπει να σηκώσεις κεφάλι